Beställt och färdigt!

Jag vet att det blir ett himla skrivande om alla mina pärlor, och det kan uppfattas som töntigt eller rent av barnsligt. Men jag skriver ju om det jag tycker är kul, och just nu är det pärlor som lockar mig.

Beställde hem massvis av pärlor, närmare bestämt 11 paket, med 1000 pärlor i varje. Räknar man snabbt, så vet man att det blir 11 000 pärlor!!



Inte just de här färgerna, men typ..


Skjuta raketer, dumt eller fint?

Idag är det, som jag tror att alla vet, Nyårsafton, och nyårsafton är lika med smällare och raketer för en del. Jag tycker bara att de är läskiga, men ganska fina ändå. Men det blir ju så mycket skräp av dem, som inte alla plockar upp. Plus att mina söta katter blir skiträdda och jättestirriga av raketer, så jag DISSAR fenomenet raketer!


Sådan far, sådan dotter?

Jag vet att talesättet är bakvänt, men det är faktiskt så det är just nu. Pappa är ganska förkyld och sen så kommer jag ner för trappen, ännu förkyldare än honom! Jobbigt, Jobbigt, men jag ska ändå till L, på nyårsfirande med E,M och L&L :) SÅ ingen sjukdom stoppar mig just nu!


Färgsorterar

Vad är det egentligen jag sorterar? Kläder, böcker, skor? Nej, det är ju mina ögonstenar jag sorterar.. Pärlorna det klart :)
Har kommit på att en del pärlor är mörkare än de andra, i samma färg, det går ju inte.. det blir helt knaschigt då ju.. :)
Kunde inte haffa någon släktings dator igår/idag, så jag får be om ursäkt för att det bara blev ett inlägg idag :)



You´ve got to play that funkey music :)!


Köpa pärlor på nätet..

Hittade en bra sida på nätet, där man kan köpa Hama Pärlor, alltså rörpärlor, som man gör pärlplattor av. Jag behöver ju hur mycket nya färger som helst när jag tittar vidare på den sidan. Men ska se hur mycket det kostar på BR, måste verkligen ha pärlorna nu, eller i alla fall tills i morgon och så snabbt går det ju inte att skicka efter pärlor.
Sidan hittar ni här :)


Avfärd mot Ulricehamn..

Idag och i morgon kommer jag att befinna mig tio mil härifrån, alltså ifrån min egna säng och min underbara dator.. så därför kommer det inte bli någon uppdatering, om jag inte snor någon släktings dator.. så nu vet ni det :)

 
måste för övrigt köpa mer grönt och rött, och även andra snygga färger :D


Mer pärlor..

Har faktiskt hunnit med att stryka massor av pärlplattor, eller ja, i alla fall typ 10 stycken sen jag kom hem. Det blev ett par converse skor, tyvärr så gick den finaste av de alla sönder, nämligen den röda:/ Men jag har ju fem kvar, så jag lipar inte för det. Sen blev det någon slags kanin, ifrån Hello Kitty, kommer inte ihåg vad den heter.. Hann med näbbdjuret Perry, en cupcake, ett tjejigt packmanmonster, en pokemonboll och ett mario inspererat löv.. Har inte hunnit ta några kort, men jag ska göra det senare ikväll, tänkte göra ett par pärlplatter till först ;)

Här är två gamla, som jag blev nöjd med!


Drabbas inte av panik!!

Herregud, vi har inget bakplåtspapper hemma!! Det är en större katastrof alltså.
 Jag ska nämligen stryka mina pärlplattor och vi har inget smörpapper! Jag dör.. nu måste jag vänta tills pappa varit i stan och det orkar jag faktiskt inte...



Ska nämligen göra ännu fler pärlplattor, till min kusin som har beställt en hel del. Till exempel detta pacmanmonster :D


Förkyld, igen..?

Usch.. vaknade med att jag hade jätteont i halsen och så fick jag sånna där pipljud ifrån näsan ni vet, som man kan när lite smått förkyld. Jag vill inte bli sjuk.
Kul att sluta 2010 sjuk och börja 2011 sjuk. Inget bra slut eller början på ett år. Så nu hoppas jag på att jag bara kommer ha ont i halsen och inget mer...


Kissie och Dennis LIVE!

Har i mer än en halvtimme suttit och kollat på Dennis M och Kissie, som är live på LIVE. De svarar på kommentarer och är allmänt coola. Fattar inte de som avskyr Kissie, hon e grym :D


The outfit of the day..

En bild på outfiten som jag hade på mig idag, och även på Julafton :)


Julklapparna :)

Här är en hel del av alla mina julklappar, det saknas en bild på en bok, Vargbröder del 6 och även en bild på ett par jättefina örhängen :)























Även denna skjortan, men snälla ignorera mig, höll på att tugga en knäck just då :D


Mina fynd på rean..

Har ju som sagt varit på Mellandagsrean hela dagen idag, typ sju timmar eller något, mina fötter värker fortfarande..
Hittade inte så mycket på rean, ett par snygga militärgröna byxor å Casells och en liten fin Rolf Bergs tomte, som det också var rea på. Mamma köpte även en julklapp till mig och syster, till nästa år! :) Bäst att vara ute i tid liksom..

Dagens fynd:


Tomten!!


Byxorna, fram och baksidan :)


Oops, jag somnade..

Sa ju att jag skulle lägga över bilderna ifrån kameran till datorn idag, men jag orkade helt enkelt inte det. Jag hade ingen ork till att göra det, så jag hamnade i soffan och tittade på Den Fördömde, med Rolf Lasgård. Ooh.. vad nervkittlande och nagelbitande den var :)
Nej, nu måste jag klä på mig, gå ner och äta frukost, och sen bär det av till Skövde för en galen shoppingdag!! :)


Snart så..

Snart så ska jag lägga över bilderna ifrån denna jul till datorn, men jag måste då byta dator, eftersom det är familjenskort och mina päron vill ha korten där.

I morgon blir det Skövde och mellandagsrean!! Wihoo, laddad till tusen!! Nu ska jag fynda massa snygga kläder ;)


Färdig julat för detta året..

Nu har alla gäster för denna dag åkt hem, och det är tyst och lungt i huset, förutom tv:n, som visar RallyBrudar just nu.
Denna julen blev riktigt lyckad, förutom den lilla incidenten igår, det hände ju inget farligt, eller rättare sagt det blev inte farligt. Och Kalle är färdigt för i år, all mat är inte uppäten, men det blir den i sinom tid, den också.
Jag är nöjd över mina julklappar, då jag fick rätt många presentkort, och på måndag blir det att springa på mellandagsrean :)
Det kommer upp kort i morgon på vårat firande :)


När alla vännerna gått hem..

För en stund sedan åkte de sista gästerna hem, så då var det fram med damsugaren, och jag försvann snabbt in till mitt rum. Sa att jag var trött och var tvungen att läsa lite ur min nya bok. Men tror inte att mamma gick på det, hon vet ju att jag alltid sitter framför datorn i alla fall :)

Blev inte så mycket kort idag, hade tänkt ta kort på vad jag hade på mig, men jag orkade inte, och jag tänker inte ha samma kläder på mig i morgon, men då blir det i alla fall en bild :)


Trött på Kalle? Mja.. lite kanske

Nu har man överlevt ännu en Kalle Anka stund, med släkten. Det är inte släkten som går mig på nerverna, det är inte allt godis som gör att jag klagar, det är Kalle. Ja, alltså Kalle Anka. Det har ju varit en tradition sen urminnes tider och den kommer att forsätta tills det att jag blir gammal och gårhårig.
Jag är ganska trött på det, efter bara 16 år, okej, jag såg nog inte så mycket på det min första jul, men ungefär 16 år då. Varför jag ät trött på det? Jo, det är samma filmsnuttar varje år, och man kan till slut alla repliker i varenda liten scen, förutom i de två nya filmerna, som det brukar visas lite på, i slutet.
Men visst har Kalle sin charm, och Askungens möss är söta, Piff och Puff, ja de är fortfarande Piff och Puff, så jag ska inte klaga :)

 


En dag kvar..

Nu är det mindre än en dag kvar tills julafton. Årets höjdpunkt, om du frågar mig!
Det är inte för alla julklappar som jag gillar julen, det är för gemenskapen, att få vara med famlij och släkt, äta all god mat som mamma och farmor har lagat och att få se glädjen i en persons ögon, över något som man har gett till dem.
Okej, jag ljuger ju om jag säger att jag inte bryr mig om julklapparna, för det är klart att man är nyfiken på att se vad man får. Men det är inte julklapparna somär höjdpunkten, det är allt som hör julen till!
 


Det kliar! Aahhh...


Jag får snart smått panik, om det inte slutar snart så kommer jag få läggas in på mentalsjukhus. Nej, så allvarligt är det inte, men det känns som det, just nu.
Jag har haft exem så länge jag kan minnas, men det kommer bara ibland, och då är det så att man kan uthärda det, även om man inte smörjar sig varje dag, men nu är det allvarligt!
Det började förra veckan med att det kliade förskräckligt på halsen, och jag fick en röd flammig hals, lagom till jul och så, då matchar jag ju Tomten, nej men skämt å sido. Och igår så fick jag små röda prickar i armvecken, och det såg ut som början till mulusker, men det var det inte, för de försvann lika snabbt, som de kom. Och nu så kliar det jättemycket på höger handen och i knävecken.. Så nu har jag drogat mig själv med en allergitablett, det hjälper i all fall emot kliandet, men man blir trött. Och då är det ju tur att det är kväll och att jag snart ska upp och nana, i min varma sköna säng, i mitt varma sköna rum.  
 


Jay Smith

Tänkte nu ta mig i kragen och skriva en utvärdering, på Jay Smiths ny släppta skiva, som kom ut i Fredags 17/12.
Det är mest en "coverplatta", om man ska säga så och vara lite negativ, men han har ju inte hunnit göra egna låtar än, så jag är snäll, och inte sågar plattan för det. För vem skulle kunna såga en platt där Jay sjunger som en GUD, och har gjort covers på några av de finaste/bästa låtar jag vet? Om man nu gör det, då är man dum, eller allmänt tondöv, eller har dålig musik smak!



Skivan är en blandning av de låtar han sjöng i Idol, och även vinnarlåten, Dreaming People.

Låtar:

Dreaming People - Vinnarlåten, som inte riktigt är Jays stil, men han gör den som vanligt, rysligt bra.

Like A Prayer - Den bästa låten på hela skivan och i hela Idols historia, jag ryser!

Rocks - En låt som man rycks med i och jag sitter och småtrummar med fingrarna/tårna på det jag kommer åt, som låter högt.
 
Enter Sandman - Inte riktigt min stil, men det är sånna låtar Jay ska sjunga, där han är tvungen att ta i, så man får höra lite av hans hesa fina röst.

Against All Odds - En fin Rock Balad, som jag inte hade hört förens jag hörde skivan, men oj vad jag tycker om den.

White Wedding - Fin låt, men inte min stil.
 
 I Want It That Way - En låt som jag bara förknippar med pojkband, men som passar Jays röst, när de har rockat upp låten, så att det blev mer hans stil.

Bad Romance - En uttjatad låt, när Lady Gaga gör den, men nu är det inte hon som gör den, för det är Jay som gör den, och nu avgudar jag honom ännu mer.
 
Wherever You Will Go - En bra låt, som de även har rockat upp till hans stil.
 
Here Without You - Samma som med den förra, och den är också riktigt riktigt bra.

Black Jesus - Den bästa audition låten, som jag har hört i år! 

Heart - Shaped Box - En låt som är lite "sådär", men det är ju Jays stil, och vi delar inte riktigt samma åsikter när det gäller låtar ibland.

Skivan får 4,99 av 5 av mig ;)


Skövde (typ) HELA dagen..

Efter mycket spring i en hel del affärer, och även ett stop för att äta mat, så är jag ganska sliten, fast på ett skönt sätt. 
Dagens inköp blev en snygg tröja (modell längre..), ifrån Carlings, (tror att det stavas så..), som jag ska ha på mig på Julafton. Det är bara två dagar kvar, inte ens det, typ en och en halv dag kvar!! :O Det är helt sjukt, vad snabt det har gått detta år.
En bild på tröjan kommer upp lite senare :) 


Kalasdag igen!

Ännu ett kalas i år för lilla mig. Min systers bästa kompis (som även är min kompis), fyller hela 18 år idag! Och det är stort, man får ju tillexempel ta körkort nu:)
Såå massa GRATTIS till henne!
Klockan sex/halv sju, ska vi vara där :) Så skriver mer i morgon :)


Blir trött/ledsen

Just nu är jag oerhört irriterad/upprörd, ja jag vet inte vad jag ska tycka och tänka egentligen. När unga tjejer, i min egna ålder klagar på att de är tjocka och de är som små sträck (Okej, kasnke inte som små sträck, men ni fattar, inte tjocka!), då är det något som är fel. Antingen skriker de om uppmärksamhet, eller så har de verkligen allvarliga problem med sin syn på sig själva, och behöver prata med någon.
Visst jag bryr mig om min vikt, men jag tänker inte på den varje dag, jag vill att det ska synas att jag tränar fotboll ett par gånger i veckan, och vad är priset jag får betala för det? Jo, stora lår och vader, men det är ju bara mina muskler och jag vill ju visa att jag idrottar och rör på mig.
Och om man ställer sig på vågen, så blir man ju självklart lite ledsen/besviken om man inte har den vikten man vill ha, även om man har tränat som en idiot. Då får man ju faktiskt tänka att man har förbrännt fettet och det är muskler och inte fett som du har lagt på dig!
Jag tycker inte att det ser sunt ut om man är smal som en sticka, för man ser bara sjuk ut då, och vem vill gå runt och se sjuk ut? Inte jag i alla fall..

Det är inte vikten på vågen som avgör om du är "smal" eller "tjock!


Orkar inte!

Nu orkar jag seriöst inte med den här en uppgift om dagen grejen. Den är ju bara för tråkig, har jag kommit på nu, när jag bara har cirka 10 dagar kvar att skriva om.
SÅ därför kommer jag inte att skrivanågon mer sån, jag ska skriva något annat roligt, minst ett/två inlägg varje dag, så ska vi se om det blir några fler :)


Kvällsmat och sen sängen?

Nu har teét kokat färdigt, eller i alla fall vattnet, så nu ska jag slita mig ifrån datorn och gå ut till köket och dricka teé och äta smörgås med min familj, eller mamma och syster :)
Tittade runt på våran externa hårddisk för att leta efter förra året fina vinter bilder, ni tror att jag hittar dem? Nej, inte en chans.. Hatar när det blir så ;( Korten var ju asbra liksom...


5 Dagar kvar!

Jag tycker att det är sjukt vad fort tiden går. Det var ju inte så längesedan det var sommar, och man var nervös inför första dagen på gymnasiet, och snart är det sista dagen på första terminen.
Det är bara 5 dagar kvar till julafton, och vi har inte såå mycket kvar att göra. Julgodis, köpa de sista klapparna, jaa massa annat, men städningen är i alla fall snart färdig :) Granen ska nog in i morgon :)



It´s Love In Manhattan!

Har tittat på Love In Manhattan lite till och från idag, just nu står den och väntar på mig i mitt rum, och vill bara att jag ska titta färdigt på den. Om ni har en stund över eller bara vill se en Kärleksfilm, så rekomenderar jag denna :) Grymt bra :)


Dag 19 – Detta ångrar jag

Vad ångrar jag? Jag ångrar ingenting, visst man kan göra misstag, men det är sånt livet är och inget man kan göra åt. Jag har inte gjort något dumt, så att jag ångrar det nu, man ångrar saker för stunden, och sen går man vidare. Annars blir ju livet för jobbigt...


Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Alla mina födelsedagar är mina favoriter, eftersom jag alltid blir ett år äldre än jag var förra gången jag firades. Jag får träffa min underbara släkt, äta tårta, få paket och bara få stå i centrum för en hel dag. Det är därför man inte kan säga att den födelsedagen var min favorit, för jag kan inte välja :)



Min 12 - års dag :)



Min 13 - års dag, ett år emellan!

Vad man kan ändra sig på bara ett hår, det är sjukt. Ska aldrig mera färga håret blondt! Skitfult ju...


Gråter...

Det känns helt fel att gråta till en låt, eller ja, jag fick rysningar längs med ryggraden och det bildades tårar i ögonen. Vilken låt är nu detta, som framkallar dessa känslor på mig?
Jo, det ska jag säga er, det är I´ll Stand By You - Glee Versionen. Jag älskar den!!!


Lukter väcker minnen..

Satt och luktade på några änglar i pappa, som man ska måla, som jag och syster fått av Farmor för några år sedan, och de luktar fortfarande farmor och farfar. Eller inte dem, men det luktar som det gör i det skåpet där de förvarar alla pennor,block, kritor, mallar, jaa allt som vi barnbarn behöver för att måla fina teckningar till våra föräldrar. Och den doften väcker minnena till liv. För hur många gånger har man inte suttit med kritor/pennor och ett block framför sig och gjort ett mästerverk. Ett antal gånger kan jag säga..
Så jag ska nog inte måla på dessa änglar, så att jag har kvar doften av F&F länge :)


Dag 17 – Mitt favoritminne

Jag har många minnen, nästan för många, både bra och dåliga.. men ett av mina favoritminnen är från 2008, när jag och familjen var i Egypten.
Jag kan inget annat säga än att det var underbart och mitt bästa resminne än så länge. Istället för att skriva om allt, så ska jag visa bilder, för en bild säger mer än tusen ord ;)

















Den bilden får avsluta mitt favoritminne :D


Med fönen i handen..

Sitter och fönar mitt hår nu, så att det inte ska bli en stor isbit av det när jag ska gå ut sen. Det är ju föräldrarmöte idag klockan sex, så vi måste snart åka, för det är aphalt ute:S
Har inte ens kommit på vad jag ska ha upp till, hm.. en skjorta kanske? Mja, vi får se...


Jag vill bort härifrån..

Det är nästan storm ute och det snöar, det ser ju inte ut som att snön kommer försvinna fram till Jul, det är ju bara 8 dagar kvar, det är ju drygt en vecka kvar.
Så ta med mig till en varmare plats, så att jag är tillbaks till nästa fredag, det skulle uppskattas :)


Dag 16 – Min första kyss

Allvarligt talat så har inte jag kysst någon :S Men, allt jar ju sin tid och jag väntar på den rätte, om han nu dyker upp ngåon gång...



Puss på allt:)


Dag 15 – Mina drömmar

Jag tolkar dag 15 - Mina drömmar, som drömmar man vill göra, inte något man gör när man sover.

Mina Drömmar

1. Åka till Brasilien (En av mina högsta drömmar).
2. Bli en prisbelönt författare, eller bara en känd författare.
3. Ge ut min första bok, innan jag når 20 år.
4. Plugga till Journalist i Stockholm!
5. Skaffa familj och hus!

Ja, alltsåjag har ju mer drömmar, men det är mest smådrömmar :D


Stockholm i mitt hjärta :)<3


Cause I Really am a Rockstar!

Hannah Montana går varm på datorn just nu, och nej jag är inte för gammal för Hannah Montana, i alla fall inte hennes härliga dansvänliga musik!
Ska snart sova, men ska sitta och skriva lite först, på vad I don´t tell! Mohaha I´m Evil!


Slå in paket

Sitter och letar efter bra sidor där man kan få tips på hur man ska göra för att slå in paket bra och det behövs verkligen, jag suger på att slå in paket. Jag har nästan köpt alla julklappar, men har lite kvar, till kompisar och så :)

Nu kan jag inte skriva mer, då mina fingrar håller på att bli isbitar..


Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Jaha, varför kommer det två stycken vad hade jag på mig idag?, frågor på listan för.. Lite tråkigt att berätta vad man hade på sig, men det får väl gå då.

Idag har jag på mig:

Ljusa, slitna jeans  - H&M
Limegrön tunika - Gina Tricot
Svart basic linne - Gina Tricot


The BigBang Theory

Sitter just nu och tittar på The Big Bang theory, och skrattar en hel del. Jag tittar bara på det när jag inte har något annat för mig, men det är ju precis min humor :D


Måndag är lika med träning!

I väntan på min buss hem, tänkte jag "att idag är det inget speciellt jaga ska göra, vad skönt!", exakt så tänkte jag, men efter ett tag kom jag på att jag har fotbollsträning idag. Och då blev jag lite depp, men nu är jag allmänt pepp på att träna. Jag har ju bytt lag och så, så nu är det viktigt för mig att vara pepp på träningarna och visa vad jag går för :)


Killar i One Piece = Mysigt&Gosigt

Tänkte slänga in någon bild på killar i One Piece :) Bara för att killen på bilden ser ganska bra ut, plus att jag bara skulle vilja ge honom en kram, för att han ser så kramig ut :)




Titta på honom liksom!! Han är skitsöt och kramig :D


Jag vill ha en One Piece!!!

Jag har hela tiden varit en motståndare mot One Piece, men jag måste medge att det är skitsnyggt! Man kanske inte vill ha den på stan, eller i skolan, men hemma och under skiddressen, snacka om mysfaktor :)
Jag tycker även att det är okej att killar har en One Piece, varför inte liksom? Det ser ju bara mysigt ut, som att man vill springa fram och krama denna person/Killen ;)







Skolsnack i skolan

Usch, nu sitter vi och pratar om den nya skolan, på mediekunskapslektionen, och det suger riktigt. Man blir såå himla deprimerad och jag vill inte tänka på hur det kommer bli efter lovet, usch..
Nej, nu ska jag allt ta och flytta min fokus från detta ämnet till skolarbetet :D


13 December = LUCIA!

Idag är det dagen då man ser en brud med ljus i hår, förhoppningsvis, eller så kan man lyssna på ett luciatåg på radion, det är ju fint det med. Men det är ju inte riktigt samma sak att lyssna på ett luciatåg viaradion, som att titta på det i verkligheten.
Jag brukar inte titta på ett luciatåg just på luciadagen, jag brukar kolla på luciatåget som våran ungdomsverksamhet i byn anordnar och det brukar vara två veckor innan eller så :)


Dag 13 – Den här veckan

Den här veckan, tolkar jag som att det menas vad jag ska göra denna veckan, och det är mycket ska ni tro. eller, inte så mycket kanske, men en del.

Måndag: Skolan, Lämna tillbaka en bok på Biblioteket, Träning 8-halv 10:)
Tisdag: Förutom skolan så blir det nog en pluggdag, eller en slappdag, kanske lite både och.
Onsdag: PLUGGDAG!
Torsdag: Förhoppningsvis baka julgodis :)
Fredag: Två prov och sen blir det till att slappa..
Lördag: Hm.. julpynta/städa kanske?
Söndag: längta till Fredag/Julafton :)


Julshopping all day long!

Idag klockan fem minuter (ungefär) över elva, begav vi (jag+familjen) oss iväg till "storstaden" Skövde, för att få alla julklappsköp undanstökade. Jag kan säga att vi gjorde det gasnka snabbt, eller mja, inte så snabbt, men kanske 2-3 timmar, vi köper ju ändå till ungeäfr 10-12 stycken och det är ganska kul att gå i affärerna och drömma och tänka "om jag hade pengar skulle jag..", det gjorde jag i alla fall. men jag får ju hoppas på en hel del presentkort i julklapp, så att man kan shoppa loss på mellandagsrean!! :D
För här tänker vi inte lägga ut några extrapengar, även om jag vet att det blir så, jag sparar ju till...


Dag 12 – I min handväska

Ja, vad finns i min handväska egentligen? Hm.. jag har egntligen inte en handväska, som jag har med mig på stan och så. Jag har en skolväska eller ja, en datorväska som har blivit som en skolväska, eftersom att jag har med mig datorn till skolan. Och i min "skolväska" så har jag min dator, dator tillbehör, pennor i olika färger, och även en fin bläckpenna ifrån SLA, som jag skryter med! (NOT!), massa skolbäcker och viktiga papper, har även en busstidstabell och lite hygienartiklar, för att nämna det med ett fint namn :)
Jag har faktiskt tittat på en väska från mitt favorit märke Adidas, så den vill jag gärna ha :)


Dennis M:s Julkalender dag 11

Jag är med i Dennis M:s utlottning av ett års Spotify Premium, värde ca 1000 kr :)
Inlägget hittar du här, sprid detta på din blogg :)


Dag 11 – Mina syskon

Min Syster

Jag har då, som ni kanske har fattat/vet bara en syster, eller bara och bara det är nästan för mycket. Nej, nu skojade jag lite, jag skulle gärna vilja ha en stoebror, en storasyter, en lillebror och en lillasyster, vara mittenbarnet liksom. Jag vill växa upp i en stor familj, men nu växer jag upp i en normalstor familj, med mycket kärlek och jag har många mostrar/morbörder, fastrar/farbröder och kusiner/kusinbarn, så min släkt är som min stora familj, bara att jag är typ yngst :)

Okej, åter till ämnet.
Min syster I är ett år äldre än mig, alltså 17, men om ungefär en månad blir hon 18 och tar då förhoppningsvis körkort, så att jag kan få skjuts av henne:)
Hon går tvåan på Hotell - och restaurang linjen på en skola i den "stora" staden Skövde. Hon tycker om att pyssla, smsa och att laga mat/baka.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om henne, men det viktigaste är att jag älskar henne!! :D



Jag är din snälla talliban!

Igår när jag och syster tittade på Cikus Möller, så hörde jag Sean Banans nya jullåt Gott Nytt Jul och den har spelats ganska mycket denna dagen :) Den är ju inte hur bra som helst, men den är ganska rolig.. i alla fall det där med Talliban, då mitt kusinbarn säger så hela tiden.. så ja..
Här är den:


Jay Smith = Idol 2010 :)

Jag orkade inte hålla mig vaken till klockan halv elva igår, så jag var tvungen att titta på tv4.se vem som vann Idol 2010. Och självklart var det min lilla favorit - Jay Smith som vann. Vem hade trott något annat? Jag menar, Minnah var ju inte så bra, jag tycker inte att hon skulle gå till final ens...


Idolfinalen!

För er som inte hänger med i Idoldjungeln, så ska jga bara medela att idolfinalen började för 40 minuter sedan. Jag orkar inte titta mer. Minnahs första låt var inte så bra och jag tycker inte att hon är någon värdig finalist. Hon röstades ut, men kom sedan tillbaks på grund utav att en annan tjej hoppade av.
Jay är inte heller så värdig vinnare, för att han knarkade under idol - tiden, men han är i alla fall min favorit idag. Fast det skulle antingen vara Olle, eller Andreas som tävlade emot honom i finalen :)




Ha begär!

Jag är en sånn person som inte kan gå in i en affär utan att tänka/titta ut minst 5 saker som jag vill ha. Och det är där någonstans som mitt ha begär kommer fram och visar sig ganska starkt. Det är inte så att jag köper allt jag ser, men om jag ser en snygg tröja vill ja gärna ha den oavsett pris, och i slutänden blir det att jag antingen köper den, eller bar går därifrån, med en frustration av att jag var dum som inte köpte denna tröjan, eller vad det nu är.
Jag har tillexempel helt snöat in på en tröja ifrån Gina Tricot, jag måste bara ha den, så enkelt är det!

 


Ta ingen skit av någon!

Idag var jag och resten av min skola och hälsade/tittade på i våran nya skola, och där fick vi ett ganska otrevligt bemötande. Jag hänger verkligen inte ut någon nu, eftersom jag inte säger dennes namn, men rektorn på det nya gymnasiet var riktigt otrevlig mot oss. Vi ställde liksom frågor, som han besvarade, men han var jätteotrevlig och han tyckte att vi hackade på honom, och att allt vi sa bara var kritik. Vad hade han förväntat sig? Att vi skulle komma in dit med ballonger och en positiv attityd? Jag var ganska positiv igår, men efter detta besök så är jag inte så pigg på att börja den skolan!
Och jag tänker inte ta någon skit ifrån honom, har pratat med en av våra lärare som sak prata med honom och min pappa ska även prata med honom på föräldramötet. Är man rektor så måste man uppföra sig ordentligt!!!

Nu uppfattar ni mig säkert som töntig, men gör det då! Jag är bara så trött på att bli så otrevligt bemött av äldre människor bara för att jag är ung! Ta ingen skit säger jag bara...



Jag är besviken och känner mig tom...


Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Förlåt, men just nu så vill inte jag lägga in en bild på mig själv och min kläder, men jag kan ju försöka förklara vad jag hade på mig.
Idag hade jag på mig ett par svart leggings och en grön - vit randig tunnika som är hyfsat lång och täcker de mest "ädla" delarna av min kropp :) Mohaha, nu är jag lite knäpp.. men aja :)


Lite coola örhängen!

Lovade ju att lägga upp lite snygga örhängen, som jag är sugen på att köpa :) Fast det finns så sjukt snygga örhängen på Glitter, som det skulle sitta fint att ha, måste nog ha ett par :) Ska nog köpa det någon dag..

1.  2.     
3. 4.
5.


Med pulserande öron..

Med pulserande öron, sitter jag och lyssnar på Glee :)! Bäst är vad dem är, på att pigga upp lilla mig.
Jag blev så sugen på att trycka igenom örhängen genom mina nästan igenväxta hål, men jag hade nog fel, för de var ju inte alls igenväxta! :O Det var bara att trycka oerhört hårt och inte ge upp!! :)

Snart lägger jag upp lite bilder på snygga örhängen som jag vill ha :)


September är Mikrofånkåt!

Har ni som jag aldrig hört Septembers cover på Petters låt Mikrofonkåt? Jag sitter och lyssnar på den just nu, och kan säga att den är riktigt bra, men jag har ju inte hört orginalet, men September är grym :)






En stor klump i magen

Fick idag reda på att min skola ska slås ihop med IT gymnasiet, fast vi blir om en lite skola på den stora skolan. Hur kul låter det på en skala? Jaja, jag ska inte vara så negativ, det kommer att gå skitabra :) Bara att jag har en klump i magen, vet inte om jag är hungrig eller orolig ...


Dagens tips!

Jag hara några små tips, som jag egentligen borde följa själv, men det blir ofta så att jag inte gör det. Och detta tips handlar om skolan och plugg.

"Plugg" tips

1. Om du har ett prov snart, så se till att börja plugga samma dag som du får reda på att du ska ha prov. Även om det är en eller flera veckor kvar så är det väldigt bra att vara förbered.

2. Dagen innan du ska ha prov, sätt dig ner och läs igenom det du ska kunna ett par gånger och testa dig själv på de bitarna. Även om du vet att du kan allt, så skadar det inte att plugga lite till.

3. Om du är som jag och inte har lust att sätta dig ner och plugga, så måste du intala dig själv att du behöver göra det, annars så blir det ju som det blir på ditt prov.

4. Skriv upp provdatumen, så att du inte kommer på dagen innan att du har prov i morgon, för det är bara för stressigt.

Sådär, där var några av mina tips och jag kan redan nu ärligt säga att jag följer inte dessa råd själv, men jag borde göra det! :)


Dag 9 – Min tro

Här kommer dag 9 i all sin prakt, nu är det bara 15 dagar kvar till julafton!! :)

Min Tro

Ja, vad ska jag egentligen säga om min tro? Jag tror på Gud/ jesus det gör jag, men jag tror inte på exakt allt som står i bibeln, en del saker låter bara för bra för att vara sanna, men jag tror på en hel del av det.
Jag är ju med i Appellen, en kör, som man kan säga lovsjunger herren! Och det känns som att man kommer närmare sin tro då :)


Mysfaktor i ditt rum!

Här kommer ett par småtips för att fixa den högsta mysfaktorn i dit rum, det är enkelt och billigt också. Man har ofta dessa saker hemma.

Ordna Mysfaktor

1. Ställ ut lite ljus här och där i rummet, om du tål, så ta några doftljus istället för vanliga ljus. Doftljusen ger en harmonisk stämning.
2. Ha fina kuddar i din säng, eller ordna en liten myshörna i ditt rum med hjälp av filtar och sköna kuddar.
3. Sätt på din favoritmusik, ett tips är lugn musik, då man slappnar av lättare med lugn musik.

1.  2.    3.

P.S. Glöm absolut inte att ha uppsikt över dina ljus och släck dem när du går ut ifrån rummet!!


Glee musik gör mig glad

Sitter och lyssnar på låtarna ifrån det populära programmet Glee. Och upptäckte att låtarna är väldigt upppgande, jag blir liksom helt sprallig och vill bara upp och dansa hela tiden. Men det gör jag inte, jag skulle nog anses som knäpp då, av min familj, men det tycker de ju redan, haha :)

Glee cast - Proud Mary
Glee Cast - Don´t Stop Beliving

                               

Dag 8 – Ett ögonblick

Oj då, den här uppgiften var ju lite svår att tyda. Men som en annan blogg, så kommer jag ta ett ögonblick som jag kommer ihåg väldigt väl, men istället för att skriva om mitt bästa minne, så ska jag skriva om mitt värsta ögonblick, någonsin!

Ett (hemskt) ögonblick

Det jag nu ska berätta hände Fredagen den 13 December 2002, alltså snart 8 år sedan. Jag var bara 8 år, så det var ett halvt liv sen, kan man säga.
Eftersom det var Lucia den dagen, så hade hela skolan gått upp till kyrkan för att se på det fina luciatåget. När vi sedan gick tillbaks till skolan, möttes vi av flera Brandbilar. Självklart blir man nyfiken på vad som har hänt, i alla fall när man är så liten som jag var då. "Hoppas det inte är någon jag känner!", kommer jag ihåg att jag sa, men det fick jag allt äta upp. För på lunchrasten kom rektorn in i matsalen och bad mig att följa med henne ner till sitt kontor, jag hann inte ens äta upp maten.
På hennes kontor fanns min mamma och två av mina mostrar, även min storasyster satt där. Då berättade mamma för mig att vårat hus hade brunnit ner till grunden. Och jag kan säga er att det var ett av det värsta ögonblicken i mitt liv!
På måndag är det exakt på dagen 8 år sedan detta inträffade, det kommer bli en tuff dag...


Julklappsdax!

Såhär innan juletid är det mycket som måste fixas. Tomtarna måste upp, granen ska köpas, huset ska städas och så detta eländet med att köpa julklappar. Missförstå mig inte, jag tycker det är kul att köpa julklappar, när man vet vad man ska köpa. Det som inte är kul, är att komma på något att köpa till en person som inte vet vad den önskar sig.
 Och det är en del i min släkt som har lite problem med det, men i morgon ska jag i alla fall shoppa lite julklappar, och titta på en julaftonsklädsel. Jag ska bara köpa en topp, eller något att ha upptill, för kjol har jag :)
Eftersom vi slutar skolan vid tolv i morgon, så är det perfekt att shoppa loss innan man ska åka med bussen :D


Jag är med i utlottningen av 1000 kr

Jag är med i utlottningen av ett presentkort på Sf Bio värt hela 1000 kr. Den person som lottar ut detta är ingen mindre än Dennis M, om du vill vara med och ha en chans att vinna detta fina pris, så hittar du inlägget här.


Dag 7 – Min bästa vän

Jag kan inte riktigt säga att jag bara har en bästa vän, en del anser ju att man bara kan ha en som är bäst, men jag har faktiskt flera, men det här inlägget skulle ju handla om min bästa vän, så jag får ta den bästa vännen, som även är min äldsta vän. Och med det menar jag inte att hon är gammal, utan att hon är den jag har känt längst, av alla mina kompisar.

Min Bästa Vän!<3

Mina och E:s föräldrar har kännt varandra redan innan våra systrar föddes och de har alltid umgåtts med jämna mellanrum. Så när jag föddes och efter det föddes E, så blev vi ju kompisar med en gång. Vi har en massa minnen tillsammans, både bra och en del lite mindre bar, men för det mesta så har vi oerhört kul tillsammans och hon känns nästan som en tvillingsyster, fatsän det skiljer ett år på oss. Vi är lika i personligheten, som att vi båda hr världens bästa (dåligaste) humor och att vi gillar samma typer av filmer. 
Jag kan säga att jag älskar henne, men dock bara som en vän, en oerhört god vän :) 


Dag 6 - Min dag

Eftersom att jag inte orkade att skriva dag 5 igår, så skriver jag både dag 5 och 6 idag :)

Min dag

Ja, dagen började med att jag åkte med bussen in till skolan, och jag sov även lite granna på bussen (mysigt).
Jag har haft mediekunskap och även estetisk verksamhet, vilka båda ämnen var lite tråkiga, men det är ändå den bästa dagen, för då är vi bara med tjej-klassen :)
Sen åkte jag en buss hem, så att jag var hemma vid halv fem och sen direkt till frissan för att bli av med lite hår. Jag klippte mig inte så mycket, men det blev lite kortare i nacken och det är ganska skönt.
Sen efter klippnigen var det hem, äta en smörgås och sen skulle jag träna fotboll klockan 8 :)
Och nu sitter jag här :D
En ganska tråkig dag för övrigt :D


P.S. Tycker om denna bilden ;) 


Dag 5 - Vad är kärlek?

Den frågan tror jag att man inte kan sätta något korrekt svar på. För det finns nog inte ett rätt svar. Jag tror att kärlek varierar från person till person. Vissa kanske menar att kärlek är något man bara kan ge till sin partner, andra anser att kärlek är något som man kan ha till ett djur, ens familj, ens partner, kärleken till mat. Ja, ni fattar säkert :)
Men för mig är kärleken störst av allt kärleken till min familj :D


Judith och Judith


ZZZZ

Jag fattar inte varför jag alltid ska tvinga mig själv att vara uppe längre än vad jag klarar av! Jag är just nu skittrött, men orkar inte gå upp och lägga mig. Det är ju helt förvrängt, jag orkar liksom inte lägga mig för att jag är för trött! Nej, nu känner jag att det urartar lite, så nu säger jag Godnatt och hoppas på några inlägg i morgon. Tänk på att jag ska på kalas :D


Fin solnedgång

Innan vi satte oss i bilen och åkte till kalaset, så var jag ju bara tvungen att springa ut och ta kort på den fina solnedgången som var just då..
Här är resultaten:








Najsigt eller hur :)?


Dag 4 – Det här åt jag idag

Har ju bara ätit frukost och en snabb middag än, men jag kan uppdatera senare ikväll, då jag kommer hem ifrån kalaset :) Jag hoppas på mycket tårta!
Till frukost drack jag en kopp te (som vanligt), en macka med ost och smör.
Till Lunch hade mamma gjort stuvade makaroner och köttbullar, på med lite ketchup på det, så blir det najs :D

Uppdate: På kalaset åt jag även en god marsiparntårta och en stor tallrik flygande jacob :D


Kalashelg

Denna helgen blir det att springa på två kalas, det blir så när ma har en hyffsat stor släkt. Om bara några minuter så ska familjen packa sig in i bilen och dra iväg till 9-års kalaset. Hoppas att det inte har snöat för mycket, för då kommer vi kanske inte fram, buhu, och jag som vill ha tårta:) Det är en fördel att ha en faster som är bagare :)!

Imorgon blir det 30-års kalas till en annan kusin:) Det blir säkert jätteroligt:)


Kan inte fatta det!!

Jag kan inte fatta att det är sant!! Hur i hela världen röstar svenska folket?? Ni skulle ha röstat mer på Olle, hur svårt kan det vara!!
Jag blev lite ledsen nu, men jag kan trösta mig med att han säkert kommer att släppa fler skivor, och de kommer jag att köpa!!
Nu får vi rösta rätt till på fredag, Jay som Idol 2010!! :)

 


Dag 3 – Mina föräldrar

Nu är det åter igen dags för dagens uppdrag, och idag ska jag skriva om mina föräldrar, och det är ju ett väldigt roligt ämne:) Men jag tänker med en gång säga att det inte blir några namn eller bilder på mina föräldrar, jag vill liksom inte hänga ut dem, mer än vad jag gjorde :D

Mina föräldrar

Min pappa T är född på 60-talet och nästa år fyller han "halva livet" åldern, mohaha, lista ut det ni. Han är uppväxt i en liten håla några kilometer utanför Skövde, man kan säga att det är en lite förort till Skövde. Han bodde i ett litet hus med sina 4 syskon och deras föräldrar.
Nu så jobbar han som grävmaskinist och han är även halvtids bonde :D

Min mamma R-M, är en 50+: are och hon är uppväxt i Ulricehamn, en fin satd utmed den fina sjön Åsunden. Hon har sjusyskon, två är halv-syskon och resten är hel-syskon, hon har även ett bonus-syskon, om jag inte minns hel fel:)
Hon jobbar som mattant i byns matsal :D


Dag 2 – Min första kärlek

Här kommer då dag 2, som tar upp ämnet Min första kärlek. Till skillnad från vissa andra så anser jag att man kan vara kär när man är liten, men inte på samma sätt som när man är äldre. Så kär kan man ju vara från vilken ålder, till vilken ålder som helst :)

Min Första Kärlek

Jag minns så väl min första kärlek. Jag kan ha varit omkrin 4-5 år, då jag blev kär i en kille som var betydligt äldre än mig. Han hette Henrik Larsson, och nej det är inte fotbollspelaren jag syftar på. Han var min grannes pappas kompis och var ofta på besök. Så jaa, jag var väl ofta med dem och busade och lekte.
När jag tänker tillbaks på det här, så är det oerhört gulligt, men ganska pinsamt när ens förälder gång på gång tar upp det här för alla som vill lyssna.
Jag kommer ihåg något jag sa om kärlek, när min granne frågade mig hur jag kände att jag var kär.
"Det pirrar i armhålan!" sa jag med ett leende på läpparna, och det förföljer mig än idag :D


Dag 1 - Om mig

Här kommer dag 1 i all sin ära, och nu ska ni få veta en hel del om mig som ni kanske inte vet (Antagligen vet ni, eftersom de flesta som läser är mina kompisar:))

Om mig

Jag heter Lisa J, och är 16 majar gammal. Jag är född Fredagen den 13:e Maj 1994 i Skövde, en mellanstor stad i VästraGötaland. Jag bodde mitt första år i Skövde, men flyttade sedan till ett stort gult hus i/utanför ett litet samhälle/håls som heter Blikstorp. Där bodde jag med min mamma, min pappa och min storasyster, tills det året jag fyllde 8 år. Den vintern brann vårat hus ner och vi var tvugna att flytta till ett annat hus. Medans vi letade efter ett hus, så bodde vi i "Villan!, ett litet hus som tillhör K-bergas missionshus. Februari 2003 flyttade vi till ett gult hus (suprise!), två kilometer utanför K-berga och det är där vi bor nu.
 
Jag är en tjej som det alltid är full fart i, så jag har hållt på med en hel del saker. När jag var nio år så började jag spela fotboll i KIF och där spelade jag tills i år,  då vårat tjejlag lades ner, så nu spelar jag i Värsås IF.
Jag har även ridit på en ridskola, i ungefär 3-4 år, men slutade när jag började sjuan, för jag ville satsa på skolan och fotbollen:) jag har även spelat lite innebandy och även tvärflöjt.
Tvärflöjt spelade jag i ungefär 4-5 år, började när jag började 2:an och slutade när jag slutade 6:an :)
Just nu går jag på Ljud- och bildskolan i Skövde, första året på Journalistlinjen och där trivs jag som handen i handsken.

Mitt liv är ingen glamorös Askungensaga, men jag är enormt nöjd med det liv som jag lever, och jag skulle inte vilja byta med någon för allt i världen<3 :)



Gör som Matilda

Jag var inne på min kompis Matildas blogg, som ni för övrigt hittar här, och kikade runt lite, som jag brukar göra och stötte på en märklig lista. Det var en uppgift för varje dag i December. Alltså det fanns något som man skulle skriva om varje dag från 1:a till 30:e December. Och det tyckte jag lät vädligt roligt :) Så jag tänkte göra det på min blogg också, så det blir ett inlägg varje dag, men eftersom det är den 2:e idag, så ska jag skriva om två dagar,men i olika inlägg :D 

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03
Mina föräldrar
Dag 04
Det här åt jag idag
Dag 05
Vad är kärlek
Dag 06
Min dag
Dag 07
Min bästa vän
Dag 08
Ett ögonblick
Dag 09
Min tro
Dag 10
Det här hade jag på mig idag
Dag 11
Mina syskon
Dag 12
I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Bra att vara sjuk?

Jag har kommit på en enda fördel med att vara sjuk, och med sjuk menar jag sådär lagom sjuk, som förkyld eller så, så att man inte orkar gå till skolan. Man hinner emd att göra saker som man annars inte brukar göra. Och för mig är det att gå ut och ta kort i det fina vinter vädret:)

Idag gick jag i alla fall ut och tog lite blandade kort :)












Lite roligt att alla äpplena hänger kvar :D





Det var en liten skillnad på vädret idag och hur fint det var i tisdags :)



Den perfekta jultoppen!

Kikade in på Gina Tricots hemsida och hittade en sjukt snygg/fin topp, som jag bara måste ha! HAha, nu låter jag helt besatt, men den skrek typ "Köp mig, jag vet att du vill!", okej det var att ta i, men jag tänkte att den sa så :)
Om jag nu får för mig att gå inpå Gina någon gång i nästa vecka, så blir den antagligen min, hoppas jag i alla fall. Något snyggt måste man ju få ha till jul, eller hur?
Om jag inte köper den så ska jag ha en kjol som jag köpte för typ två/tre år sedan, som är grymt söt och väldigt tjejig :)



SketaNajs säger jag bara!! :D


Jay och Olle till Globen!!

Imorgon är det ju semifinal i Idol och tyvärr så kan inte jag kolla. Egentligen har jag inte kollat så mycket, men jag tycker om att titta på auditions och fredagsfinalerna:) För då har man ju förhoppningsvis sina favoriter med i fredagsfinalerna. Och det har jag i alla fall :)
Älskade Jay Smith och Olle Hedberg. De har ju helt olika röster, men ändå så tycker jag om dem så mycket :) Har börjat tycka om Jay nu de senaste veckorna, och än sen om han har användt droger, han är ju inte dåligare artist eller människa heller för den delen!

 

 

1 December = Julkalendern!! :)

Idag är det den 1:a December och det betyder att årets julkalender har dragit igång:) Året julkalender heter Hotell Gyllene Knorren och är baserad på Johan Unenge och Måns Garthons böcker med samma namn. Det handlar om mamma Ritva som jobbar på en finlandsfärja som chefkock, men hon gör allt annat också, som håller i bingon, underhåller med musik och jobbar på båtdäck.
Pappa Roger är damsugeförsäljare och har börjat på ett nytt distrikt i Stockholm, men säger upp sig, när han ser att ett hotell säljes "vrålbilligt".
Barnen Ingo och Isadora Rantanen, är helt olika varandra.
ISadora är som tonåringar är mest, gnälliga och tycker att deras föräldrar är de orättvisaste i världen.
Lille Ingo är en djurälskare av allra största grad och det han önskar sig mest är ett husdjur.
Pappa Roger köper hotellet och där slutar avsnitt ett:)

Jag tycker att det var en ritkigt bra julkalender, och hoppas att det håller i sig:)


RSS 2.0